Dom om skottlossning i Helsingborg

Hovrätten över Skåne och Blekinge har meddelat dom i ett mål om försök till mord. Det var i augusti 2021 som en man blev skjuten med flera skott när han stannat med sin bil vid ett trafikljus på Norra Stenbocksgatan i Helsingborg. Tre personer åtalades för inblandning i skjutningen och alla dömdes av Helsingborgs tingsrätt för försök till mord.

Hovrätten fastställde tingsrättens dom beträffande två av de tilltalade men frikände den tredje, Mirza Velagic, som var åtalad för att ha avlossat skotten mot mannen. Till skillnad från tingsrätten ansåg inte hovrätten att bevisningen är tillräcklig mot den påstådda skytten. I tingsrätten dömdes han till 14 års fängelse.

– Det finns visserligen flera omständigheter som är besvärande för den man som åtalats för att ha avlossat skotten men det finns inte någon konkret bevisning som knyter honom till brottsplatsen, säger hovrättslagmannen Margita Åhsberg, ordförande i målet, i ett pressmeddelande.

De två som fälldes till ansvar, Arn*l Turc#nhodzics och L# Ryk?ll,  fick sina fängelsestraff på 10 respektive 11 år fastställda.

Såväl åklagaren som de åtalade överklagade tingsrättens dom.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!