Löjliga skriverier om valfusk i Göteborg

De senaste dagarna har det varit rubriker i tidningarna om att valfusk utreds i Göteborg. Det är en löjlig utredning och löjliga rubriker för det handlar inte om valfusk överhuvudtaget. Det handlar om att två kvinnor bråkat om hur det borde röstas.

Ett bråk som skedde utanför en vallokal och alltså inte nån som helst egentlig koppling till valet mer än att två personer högljutt blev osams om hur de tyckte de skulle rösta. Under diskussionen ska en av kvinnorna dock ha uttalat ett hot. Vilket möjligtvis gör det till olaga hot men knappast nåt valfusk. Det är faktiskt helt legalt och inom de demokratiska ramarna att försöka påverka andra människor när det gäller på vad de ska rösta på.

Att de överhuvudtaget utreds som valfusk är löjligt och en skandal. Förmodligen handlar det om ett utslag rasism för det verkar som om det handlar om två kvinnor med invandrarbakgrund.

Om några svenskar hade bråkat om hur de skulle rösta hade ingen anmält, ingen utrett och ingen media skrivit om valfusk. För nåt valfusk handlar det faktiskt överhuvdtaget inte om. Vem som helst får försöka påverka vem som helst om hur de ska rösta. Så länge det sker utanför vallokalerna. Det är ju till och med det som är en stor del av politiken. Det är meningen att folk ska påverkas att rösta ”rätt”.

Läs mer om demokrati

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!