Åtal för stora narkotikabeslag i Älvsjö och på Lidingö

Fem personer har åtalats vid Stockholms tingsrätt för grova narkotikabrott i ett ärende där totalt ungefär 240 kg hasch, cirka 8 kg marijuana, cirka 61 kg amfetamin, ca 2 kg kokain, ca 20 kg 3-CMC, ca 10 kg ketamin, ca 12 kg MDMA (ecstasy) samt 2 053 st tabletter ecstasy beslagtagits. En del tyder på att det hela kan ha en koppling till den kurdiska räven. Det är också ett fall där en kvinna spelat en central roll som lahgerhållare och förpackare av narkotika.

Åtal

Wid*d M*ssaoudi har åtalats för grovt narkotikabrott i Lidingö efter att hon enligt instruktioner av okänd person, tillsammans och i samförstånd med annan person hyrt lokaler för förvaring av narkotika, transporterat narkotika, vägt och förpackat narkotika samt gjort i ordning narkotikaleveranser som därefter skulle levereras till köpare av nån annan person. Hon ska hanterat ca 145 kg hasch och ca 2 kg marijuana.

D*nniz D@hl, Was#m Sa#d, Ad@m Sm#ri och J#m W?rn är alla åtalade för synnerligen grovt narkotikabrott i Älvsjö. De ska tillsammans och i samförstånd inhandlat väskor, packat eller tagit annan sådan befattning med mycket stora mängder narkotika, i syfte att narkotikan därefter av dem, eller av andra okända personer, skulle transporteras till annan plats. Den sammanlagda mängden narkotika som de har tagit befattning med på platsen är ca 196 kg hasch, ca 6,8 kg marijuana, ca 61 kg amfetamin, ca 2 kg kokain, ca 20 kg 3-CMC, ca 10 kg ketamin, ca 12 kg MDMA (ecstasy) samt 2 053 st tabletter ecstasy.

I detta fall är Wid*d M*ssaoudi åtalad för synnerligen grovt narkotikabrott då hon efter instruktioner av okänd person, tillsammans och i samförstånd med annan, hyrt lokaler för förvaring av mycket stora mängder narkotika, transporterat mycket stora mängder narkotika, vägt och förpackat narkotika samt levererat narkotika.

Intressant i detta sammanhang är att en person som troligen var bror till Wid*d M*ssaoudi och hette Wissem Messaoudi sköts till döds i oktober 2020 i Märsta. Han var då nyss frigiven ur fängelse och kunde enligt media inte kopplas till nåt kriminellt nätverk. Det avtjänade straffet handlade grovt bedrägeri, ringa narkotikabrott och ringa vapenbrott.

Lidingö

Den 11 februari 2022 genomförde Kronofogdemyndigheten en förrättning mot en lägenhet på Bodalsvägen 2 A, Lidingö. I lägenheten anträffades ingen person men däremot en större mängd narkotika, 146 kilo hasch och 2 kilo marijuana varpå polis tillkallades. Lägenheten tillhör eller tillhörde S#war G@sm#.

Under tiden som polisarbete pågick inne lägenheten kom en kvinna till adressen. Kvinnan hade med sig fyra stora och till synes tomma resväskor. Hon gick fram till aktuell lägenhetsdörr och försökte låsa upp den med nyckel. I samband med detta greps kvinnan som identifierades som Wid*d M*ssaoudi.

Vid gripandet hade Wided på sig bl.a. en mobiltelefon och i denna sågs Signal-chattar och flertalet bilder på paketerad narkotika. Genom mobiltelefonen framkom att hon åkt taxi från Götalandsvägen 207 i Älvsjö till adressen på Lidingö och i en av Signalchattarna fanns information om våning 15.

Älvsjö

Informationen ledde till ett lägenhetshotell på Götalandsvägen 207 B i Älvsjö, ApartDirect. Was#m Sa#d samt Ad@m Sm#ri iakttogs av civilspanare när de kom bärandes på två stycken plastbagar samt en resväska. Plastbagarna var av samma typ som funnits på adressen på Lidingö.

Was#m Sa#d greps på plats medan Ad@m Sm#ri lyckades springa därifrån. Han greps dock senare samma kväll. När husrannsakan genomfördes på aktuellt hotellrum 1509 anträffades ännu mer narkotika samt ett vapen. Det som påträffades var ca 196 kg hasch, ca 6,8 kg marijuana, ca 61 kg amfetamin, ca 2 kg kokain, ca 20 kg 3-CMC (kristall), ca 10 kg ketamin, ca 12 kg MDMA samt 2 053 st tabletter ecstasy. Vapnet var en Kalasjnikov.

En övervakningsfilm från ApartDirect, Götalandsvägen 207 B Älvsjö säkrades. Under utredningen när filmen kontrollerades gick det tydligt att se att Wid*d M*ssaoudi använt hotellrum 1509 mellan den 8 och 11 februari. Dessutom att det förutom Ad@m Sm#ri och Was#m Sa#d funnits ytterligare två personer i det aktuella hotellrummet. De befann sig i rummet när civilpolis ingrep mot Was#m Sa#d och AAd@m Sm#ri. Men de lyckades lämna hotellet utan att gripas på plats. Personerna identifierades dock senare under utredningen som J#m W?rn och D*nniz D@hl.

Annan bevisning

Förutom den fysiska bevisningen och det polisens spaningsresultat och beslag består bevisningen mot de 5 åtalade personerna av kommunikation via appen Signal mellan de åtalade plus S#war G@sm#. Varför S#war G@sm# inte hör till de åtalade är oklart. Vidare finns kommunikation mellan de åtalade och några okända personer med alias dr 3.0 och Animal_NR1. Animal_NR1 har uppenbarligen varit den som styrt och instruerat de andra.

Eventuellt skulle Animal_NR1 kunna vara den ökände kurdiska räven, Rawa Majid, då han i andra utredningar kunnat knytas till aliaset animal.  Men några belägg på att det är så finns inte i utredningen.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!