Brandattentat i Stockholmsområdet

Förutom en sprängning i Årsta och en skjutning i Farsta strand var det också två brandattentat samt ett knivmord i Stockholmsområdet under natten till fredagen. Knivskärningen skedde i Upplands-Bro och tycks ha varit ett klassiskt fyllebråk som slutade i mord. Brandattentaten skedde på Värdshusvägen 6 i Fittja i Botkyrka kommun och i Tyresö.

I Fittja misstänker polisen att någon hällde bensin genom brevlådan och sen tände på. En kvinna i 30-årsåldern fördes till sjukhus efter branden efter att hon hoppat ut från lägenheten genom ett fönster eller från en balkong. På adressen bor en kvinna med samma efternamn som en person i Botkyrkanätverket som dömts för inblandning i ett mordförsök som är kopplade till mordet på en 12-årig flicka. Kvinnan är dock inte i 30-åldern vilket det rapporterade offret ska vara. Och bara för att två personer har samma efternamn behöver de inte vara släkt.

Det andra brandattentatet inträffade i Tyresö. Någon ska ha slagit sönder en port, hällt in nån brandfarlig vätska och tänt på. Ingen person kom till skada och branden kunde släckas snabbt. Det är inte känt om detta attentat har någon koppling till nån eller några kriminella eller till nåt kriminellt nätverk.

Ingen av händelserna verkar vara kopplades till våldsvågen i Stockholm eller de konflikter som dominerar denna. Tidigare har den här typen av attentat i allmänhet varit kopplade till högerextremister.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!