Nya skjutningar och sprängningar i Stockholm

Under gårdagskvällen och natten till idag var det en ny sprängning och en ny skjutning i Stockholm. Sprängningen skedde i porten på Sandfjärdsgatan 46 i Årsta och kan troligen kopplas till en ung man som för närvarande är misstänkt för åldringsbedrägerier och andra grova brott. Vad det gäller de andra grova brotten så har de en koppling till den kurdiska räven.

Larmet och explosionen kom strax efter klockan tio på kvällen. Porten och trappuppgången fick skador men ingen person skadades.

Den unge mannen är förmodligen Ad@m Ghaz@ly och på den aktuella adressen bor hans familj.  Efter som han kan kopplas till kurdiska räven (Rawa Majid) så har sprängdådet sannolikt koppling till flera andra sprängdåd och skjutningar i Stockholm under senare tid. Konflikten berör kurdiska rävens nätverk och Dalennätverket.

I Farsta strand sköts det mot fönstren i en lägenhet på Brattforsgatan. Larmet kom in tjugo i två på natten. Den förmodade måltavlan för skjutningen anses vara en ung man, M@lik K@bucho, som anses tillhöra 23st (också kallade Lost Boys och Farsta yngre). Han sitter för närvarande i häkte i väntan på att ett straff ska verkställas. Detta då han hösten 2022 dömdes för grovt vapenbrott och narkotikabrott till ett fängelsestraff. Även denna skjutning har en koppling till tidigare skjutningar och sprängningar i Stockholmsområdet och ingår i en våldsam gängkonflikt i södra Stockholm med koppling till vad som från början var en intern konflikt i Fagersjönätverket.

Inte heller i skjutningen skadades någon person. Den unge mannen var som tonåring uttagen till ungdomslandslaget i fotboll. Men sen gick det utför. Förutom det han är dömd för är just nu också misstänkt för flera andra brott.

Läs mer om våldsvågen i Stockholm:
Läs mer om 23 st/Farsta yngre/Lost Boys och våldsvågen i Stockholm:
Läs mer om Dalennätverket och våldsvågen i Stockholm:
Läs mer om kurdiska räven:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!