Flera icke gängrelaterade skjutningar i Göteborg

På en vecka har det nu varit tre skjutningar i Göteborgsområdet. Ingen av dem har resulterat i att någon blivit dödad, Däremot har några personer skadats. Den första skjutningen ägde rum på Ankargatan i Majorna under natten till tisdag för en vecka sen. En man skadades allvarligt. Den skjutne mannan var i sällskap med en annan man som tidigare utsatts för beskjutning. Denna skjutning är sannolikt gängrelaterad men måste inte vara det.

Strax efter midnatt på torsdagen i förra veckan blev en man beskjuten utanför sitt hus i Tåbro i Lindome söder om Göteborg, en sten kastades mot mannens fönster och när han gick ut sköts det mot honom. Han blev inte träffad av något skott. Det finns ingen känd gängkoppling i detta fall. Men i huset, en attefallare på en villatomt, är en man skriven som för närvarande sitter i fängelse för grovt narkotikabrott. Den man som det sköts mot är också skriven i bostaden.

Den tredje skjutningen ägde rum igår, på söndagskvällen vid 18-tiden. Polisen larmades till en adress på Sofiagatan i Strömmensberg i östra Göteborg. När de anlände till platsen påträffades en skottskadad man i 25-årsåldern. Mannen som är känd av polisen fördes till fördes till sjukhus med ambulans men var inte allvarligt skadad. Den skjutne mannen förekommer i flera brottsutredningar. Senaste gången han dömdes var i december då han bland annat dömdes för grovt olaga hot. Mannen har enligt polisen inga kända gängkopplingar.

Minskat antal skjutningar

I år har det hittills varit 8 skjutningar med totalt 2 skadade i Göteborgsområdet. Ingen har dödats. Förra året under samma tid var det 10 skjutningar med 2 dödade och 3 skadade. Skjutvapenvåldet har alltså minskat tydligt i början av detta år jämfört med samma period förra året.

Som helhet har det blivit vanligare med skjutningar som inte kan kopplas till kriminella nätverk och gäng.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!