Dödsskjutning utanför skola i Eskilstuna

Mitt på eftermiddagen under skärtorsdagen, en stund efter klockan tre sköts det på Krongatan utanför Rekarnegymnasiet i Eskilstuna. När polisen anlände till platsen hittades en skottskadad ung man. Han fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda.

Den skjutne ska ha varit elev på skolan. Enligt uppgifter i TV 4 ska två personer ha lämnat platsen på en elsparkcykel. PÅ platsen för skjutningen fanns vid tillfället ganska många personer och alldeles i närheten en förskola där barnen var ute och lekte.

Enligt uppgift är den dödade en ung man med kopplingar till ett kriminella miljöer i Eskilstuna. Förmodligen till ett kriminellt nätverk i Skiftinge. Han som enligt uppgifter heter Liam Gulbrandsen har själv dömts till ett års ungdomsövervakning för grovt vapenbrott i samband med en skjutning i Årby den 17 september 2022.

Eskilstuna var den svenska stad som hade flest skjutningar per capita under 2022. Detta på grund av en långvarig konflikt i kriminella miljöer med fäste i Årby respektive Skiftinge. Flera skjutningar har ägt rum nära skolor.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!