Skjutning i Eskilstuna – en person dödad

Polisen larmades till Bellmansgatan i Fröslunda, Eskilstuna, strax innan klockan 4 under gårdagseftermiddagen (måndag) då flera personer larmade efter att ha hört höga smällar. Polisen var snabbt på plats.

En skottskadad person anträffades på marken och ambulans kallades dit. Den skadade personen, en man i 25-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Han bedömdes vara mycket allvarligt skadad och avled två timmar senare på sjukhuset.

Den skjutne mannen, troligen en man vid namn Moh@mm*d S@b*r, var känd av polisen sen tidigare. Han har bland annat dömts för rattfylleri och olovlig körning vid upprepade tillfällen och ringa narkotikabrott. Inga allvarliga eller grövre brott alltså. Han verkar ha varit en aktiv fotbollsspelare och bor också tillsammans med en ung kvinnlig fotbollsspelare som tidigare spelat i ungdomslandslag.

Bara en timme efter skjutningen greps två personer misstänkta för inblandning i skjutningen. En halvtimme senare greps ytterligare två personer. Det är mycket ovanligt med så här snabba gripanden i samband med skjutningar. Speciellt om det handlar om gängrelaterade skjutningar vilket detta väl sannolikt är.

Skjutningen är den tredje på lika många dygn i Eskilstuna. Under natten mot lördagen sköts det i Råbergstorp. Utan att någon person blev skadad. Vittnen ska också ha observerat flera maskerade personer i området. Skott avlossades också i Årby i söndags eftermiddag. Inte heller vid detta tillfälle blev någon skadad. Det är väl sannolikt att alla tre skjutningarna hänger ihop med varandra även om polisen i nuläget inte uppger det.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!