21-åring misstänkt för tre händelser under våldsvågen

En 21-åring som tillhör Bronätverket trots att han hör hemma i Haninge misstänks för att ha beställt två av våldsdåden under våldsvågen i Stockholm de första månaderna i år.  Dessutom är han misstänkt för ytterligare ett allvarligt brott. De tre händelser han är åtalad för inblandning i är en skjutning i Furängen den 20 januari, en skjutning i Dalen den 21 januari och ett grovt vapenbrott och förberedelse till mord vid Haninge golfhall den 22 januari.

Den 20 januari sköts det mot en lägenhetsdörr i Fruängen. Två personer som är under 15 år gamla är misstänkta i detta ärende. En av dem har rymt från det SIS-hem där han placerats. 21-åringen antas ha varit anstiftare av mordet.

När det gäller skjutningen i Dalen den 21 januari är det enligt åklagaren oklart vem som var måltavla. Tre gärningsmän kunde gripas i en bil på E4:an en stund efter skjutningen. Automatvapnet som användes vid skjutningen påträffades  i bilen. De tre misstänkta är 18, 15 och 15 år gamla. De har åtalats för försök till mord och grovt vapenbrott. Även i detta fall misstänks 21-åringen ha varit anstiftare.

Den 22 januari stoppade polisen en bil i närheten av golfhallen i Haninge. När bilen övergavs efter en kort biljakt sprang fyra personer från bilen. i bilen hittades ett vapen. 21-åringen suttit häktad sedan slutet av januari som misstänkt i detta ärende

Mannen i 21-årsåldern står nära den ökände Rawa Majid (Kurdiska räven). Han misstänks även ha haft en roll i mordet på en 15-åring i Skogås den 28 januari. Den 15-åring som sköts där misstänks ha varit en av de som sköt mot en bostad där en nära anhörig till den Kurdiska räven är skriven.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!