Narkotikalagret i Säve

I ett fall som bygger på dekrypterade chattar från SkyECC har tre män åtalats. Genom informationen i chattarna kom polisen en narkotikalager i Säve på spåren. När de slog till mot den aktuella bostaden hittade de en sovande 60-åring samt 34 kilo amfetamin.

Den 60-årige mannen och en man i 25-årsåldern greps. Dessutom kunde en 40-årig man som tillhör Backagänget knytas till narkotikan. Nu har de tre männen åtalats. Inter bara för amfetaminet i Säve utan för flera falla av smuggling och hantering av narkotika::

  • Synnerligen grovt narkotikabrott för att ha förvarat 34 kilo amfetamin, samt 3,7 kilo cannabis.
  • Narkotikabrott i fem fall för att ha köpt cannabis i olika omgångar, totalt 317,5 kilo, som därefter levererats vidare.
  • Grov narkotikasmuggling för att ha fört in 18 kilo cannabis från Spanien.
  • Försök till grovt narkotikabrott efter ett misslyckat narkotikaköp på 20 kilo cannabis.
  • Försök till synnerligen grovt narkotikasmuggling för att ha försökt föra in 315 kilo cannabis i landet.

Den 40-årige mannen har under senare år inte åkt fast för några brott och beskrivs i GP som en slags ekonomiskt ansvarig i Backagänget. Han har varit en av flera ledare i Backagänget tillsammans med bland annat Rawa Rada, Hicham Kortobi och Michael Mekonne Waley (Mike). Rada och Mekonne Waley sitter båda i fängelse medan Kortobi troligen befinner sig i Marocko. Den sistnämnde är också internationellt efterlyst.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!