Razzia mot lyxmäklare – tre personer häktade

I tisdags gjordes en razzia mot en exklusiv mäklarfirma i Stockholm, Även på fler andra adresser gjordes tillslag. Fyra personer greps varav två var anställda på mäklarfirman. I fredags häktades tre personer varav en högt uppsatt medarbetare på mäklarfirman. Han häktade för misstankar om två fall av grov näringspenningtvätt och två fall av grovt bokföringsbrott.

Den andra personer från mäklarfirman häktades som misstänkt för grovt bedrägeri i två fall och ett fall av grov näringspenningtvätt. Den tredje häktade personen är inte anställd på mäklarfirman. Även i detta fall gäller misstankarna grovt bedrägeri och grov näringspenningtvätt. Den person som greps men inte häktades är fortfarande misstänkt i ärendet.

Mäklarfirmans inställning

Brotten ska ha begått i samband med bostadsaffärer. Den aktuella mäklarfirman är Unik Fastighetsförmedling som på sin hemsida skriver:

Under de senaste dagarna har det kommit till vår kännedom att två personer knutna till Unik Fastighetsförmedling befinner sig under utredning av polisen för ekonomisk brottslighet. Unik tar givetvis anklagelserna på stort allvar och vår utgångspunkt är att om det finns misstänkt brottslighet ska det naturligtvis utredas noggrant. Vi samarbetar fullt ut med myndigheterna och är behjälpliga med information. Vi kan konstatera att anklagelserna endast berör specifika individer.

”Jag och övriga medarbetare är chockade över händelsen och kan bara konstatera att det är bra om misstänkt brottslighet utreds grundligt. Inga övriga medarbetare är misstänkta”, säger Mikael Malmberg Lundh, Sverigechef på Unik Fastighetsförmedling.

Den dagliga verksamheten planeras att fortgå som vanligt.

”Vår utgångspunkt är att fullfölja alla våra uppdrag och vårt största fokus ligger på att se till att våra kunder inte påverkas. För närvarande arbetar vi för att förse våra kunder med så mycket information som möjligt”, säger Mikael Malmberg Lundh, Sverigechef på Unik Fastighetsförmedling.

Enligt Expressen handlar det bland annat om att mäklarna köpt lägenheter till underpris med hjälp av bulvaner och sålt dem till marknadspriser.

Företaget

Det finns flera olika företag som heter Unik Fastighetsförmedling såsom Unik Fastighetsförmedling Stockholm AB, Unik Fastighetsförmedling Franchise Sverige AB och Unik Sverige AB. De ägs alla av Ad@m F@rhoum@nd och F0u@d Al-Ab@ni. Båda ägarna ska vara häktade och den tredje häktade är Ser*na Ch*n. Den fjärde personen ska vara fru till en av de häktade ägarna.

Företaget har efter att gripandena gjorde plockat bort all personal från hemsidan. Franchisetagare på andra orter som Umeå och Västerås har brutit sina förbindelser med Unik Fastighetsförmedling.

Läs mer om fastighetsmäklare

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!