Tre män dömda av hovrätten för brott mot prostituerade

Två män har av Hovrätten över Skåne och Blekinge dömts för flera rån och våldtäkter till fängelse. En tredje man, som var 17 år vid brotten, dömdes till sluten ungdomsvård.

Männen rånade under förra året flera prostituerade kvinnor.En 21-årig man och en 19-årig man våldtog även två av kvinnorna i samband med rånen. De dömdes av tingsrätten och nu har hovrätten i stora delar gjort samma bedömning.

21-åringen dömdes för sju rån och en våldtäkt till sju år och nio månaders fängelse. Hovrätten sänkte därmed fängelsetiden med tre månader. 19-åringen dömdes för två rån och en våldtäkt till fem år och sex månaders fängelse. Hovrätten sänkte därmed fängelsestraffet med sex månader.

I båda fallen kortas fängelsetiden på grund av att hovrätten dels anser straffvärdet för brotten vara något lägre än vad tingsrätten kom fram till. Dessutom har hovrätten tagit hänsyn till de förhållanden under vilka de båda suttit häktade.

18-åringen, som var 17 år vid brotten, dömdes för fyra rån, ett bedrägeri och ett ringa bedrägeri till elva månaders sluten ungdomsvård. Hovrätten förlängde därmed tiden för den slutna ungdomsvården med en månad. I tingsrätten dömdes även en 17-åring för samma brott men han valde att inte överklaga till hovrätten.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!