Poliser i Östersund beskjutna

Vid 21-tiden på lördagskvällen den 12 augusti stoppade polisen en personbil i centrala Östersund. Den avvek då i hög fart från platsen. I samband med det blev poliserna beskjutna. Enligt uppgifter från vittnen ska automatvapen ha använts. Även polisen avlossade skott. Ingen person skadades dock. Under insatsen användes alla tillgängliga polispatruller, liksom polishundar, UAS (drönare med förare), helikoptrar, samt regionala och nationella insatsstyrkan.

Polisen förföljde bilen  längs E45 norrut. Den tycks ha övergivits när den lilla orten Lit norr om Östersund på på väg 744 väster om E45. Två misstänkta gärningspersoner har frihetsberövats i ärendet. Båda är män och ej hemmahörande i Jämtlands län. Gripandena, som skedde vid två olika platser, gick lugnt tillväga. En av männen greps söder om Lit och den andra mannen greps på riksväg 87, öster om Östersund. Efter förhör har båda männen anhållits av åklagare, som leder utredningen. Rubriceringen är försök till mord samt grovt vapenbrott.

Polisen misstänker inte att det finns fler gärningspersoner och bedömer inte att händelsen utgör någon fara för allmänheten.

Polisens skottlossning kommer att utredas av polisens avdelning för särskilda utredningar. Ingen person skadades i samband med detta.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!