Åtal för synnerligen grovt narkotikabrott med SkyECC-bevis

Ännu ett åtal har väckts tack vare att den krypterade tjänsten Sky ECC har knäckts. Två personer har åtalats i Göteborgs tingsrätt för för synnerligen grovt narkotikabrott.

Moh@m@d Ma@r0uf är åtalad för att tillsammans med andra gärningsmän i överlåtelsesyfte förvärvat, olovligen förvarat, förpackat, transporterat, innehaft och överlåtit sammanlagt 10 kg kokain. Brottet någon gång mellan den 15 juli 2020 och den 29 november 2020 i Göteborg eller på annan plats i Sverige.

Han är även åtalad för grovt bidragsbrott genom att ha lurat till sig 637 320 kronor i sjukpenning. I det fallet har han bland annat varit anställd i Blekinge Byggservice AB och Eviga Handels AB. Dessa två företag kan knytas till en penningtvättshärva som inkluderar fotbollsprofilen Johan Tinné.

S@m*r Ism@#l är åtalad för att tillsammans med andra gärningsmän i överlåtelsesyfte förvärvat, olovligen förvarat, förpackat, transporterat, innehaft och överlåtit sammanlagt 12,4 kg kokain, 16 kg amfetamin och 1 kg marijuana. Brottet begicks någon gång mellan den 1 juni 2020 och den 31 december 2020 någonstans i Sverige.

Åklagaren yrkar även på att värdesaker som de bägge haft i sin besittning ska förverkas.

Läs mer om ärenden med bevis från SkyECC.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!