Mord på två tonåringar kopplas till Kurdiska räven

Två 14-åringar som rymt från ett SIS-hem hittades i juli och augusti mördade på två olika platser utanför Stockholm. Den ene av dem hittades i en skogsdunge mellan Nynäshamn och Jordbro ganska snart efter försvinnandet. Den andre hittades först efter flera veckors sökande. Han hittades i ett naturområde i Upplands-Bro. Båda pojkarna ske enligt Expressen blivit utsatta för brutalt, tortyrliknande våld och sedan mördats.

De två pojkarna som bar namnen Mohamed ”Momo” Suleiman och Layth Al-Azzawi ska enligt Expressen ha fått i uppdrag att förvara vapen åt Nätverk Foxtrot. Men istället för att hålla vapnen sålde de dem. Personer ska därefter på uppdrag av Nätverk Foxtrot ha krävt att de skaffade tillbaka de sålda pistolerna. När de misslyckades med det ska några personer med ledande funktioner i Nätverk Foxtrot eller något med dem allierat kriminellt nätverk ska de ha velat statuera exempel genom att mörda pojkarna.

Flera personer har häktats för inblandning i morden. En 15-årig pojke är häktad som misstänkt för medhjälp till mord på Layth Al-Azzawi. Två personer, 17 och 22 år, är sedan förra veckan häktade som misstänkta för inblandning i mordet på Mohamed Suleiman. De är misstänkta för mord alternativt medhjälp till mord samt för människorov.

Nu har ytterligare två personer gripits. En 18-åring och en 19 åring har anhållits som misstänkta för medhjälp till mord och människorov vad det gäller mordet på Layth Al-Azzawi. Dessutom har en 21-årig kvinna har anhållits misstänkt för försök till grovt skyddande av brottsling i samma fall.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!