Stort knarkbeslag i Värmland

Över 280 kilo hasch hittades när Tullverket gjorde en kontroll av en personbil nära gränsen till Norge i Värmland. Två män som misstänks för synnerligen grovt narkotikabrott har blivit häktade.

– Det här är det största narkotikabeslaget vi har gjort i Värmland. Eftersom det är så stora mängder tyder allt på att det handlar om organiserad brottslighet. Utredningen får visa vilka eventuella kopplingar som finns till kriminella nätverk, säger Roger Nilsson i ett pressmeddelande. Han är gruppchef på Tullverket i Hån.

Två misstänkta

Rekordbeslaget gjordes när Tullverkets personal från Hån kontrollerade en personbil i Eda kommun i tisdags. I bilen färdades två män som greps på platsen. Idag hålls häktningsförhandlingar i Värmlands tingsrätt. Männen är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. Utredningen leds av allmän åklagare och drivs av Tullverkets kriminalavdelning.

– Utredningen har precis påbörjats och är inne i ett känsligt skede. Vi misstänker att narkotikan var på väg till Norge men vi kan inte gå in på fler detaljer i nuläget. Det skulle riskera att påverka utredningen negativt, säger Roger Nilsson.

Detta är ett av flera fall där narkotika smugglats från Sverige till Norge. Ett annat fall har behandlats i Oslo tingsrätt. Ett av Sveriges allra största narkotikabeslag har också gjorts på gränsen till Norge. Vid Svinesund i Bohuslän år 2016.

Läs mer: