SVT-skådespelare gripen efter bombförsök

Natten till lördag larmades polisen till ett radhusområde i Glasberga i Södertälje med anledning av ett misstänkt farligt föremål. En övervakningskamera ska ha upptäckt rörelse vilket lett till att husägaren larmade polisen. Det ska finnas en hotbild mot en av de personer som bor i radhuset. Enligt uppgifter i media kan personen ha varit utsatts för utpressning.

Enligt vad Aftonbladet uppger hade en termos fylld med sprängmedel hittats vid bostaden. På lördagsmorgonen greps två personer misstänkta för inblandning i händelsen. De uppger också att den ene av de gripna personerna är en person som varit skådespelare i en SVT-produktion. Tidigare har personen dömts för ett flertal brott, däribland trafikbrott och ekonomisk brottslighet.

Misstankarna i ärendet handlar om försök till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Den gripna personer ska enligt osäkra uppgifter handla om en person som spelar en roll i TV-serien Taelgia. I TV-serien finns en skådespelare som tidigare är dömd för näringspenningtvätt och fortkörning. R*ch*n B@r@wy, Det är dock mycket oklart om det är han som blivit gripen.

Att ha blivit dömd för brott eller ha begått nåt brott betyder inte att en person är kriminell. De flesta svenska män har begått brott under sitt liv. Och de är inte kriminella för det. B@r@wy är skriven i Guldsmedshyttan men har en postbox i Stockholm som postadress. Vilket väl måste anses vara lite märkligt.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!