Sportchef dömd för illegal spelklubb

Idag, tisdag, föll en dom i Stockholms tingsrätt där sportchefen i Nordic United FC dömdes för olovlig spelverksamhet, grovt brott. Han fick villkorlig dom och dagsböter på drygt 20 000 kronor. Han blev misstänkt efter att polisens gjort en razzia på spelklubben i november 2022. Och nu dömdes han alltså för att ha drivit den illegala spelklubben

Tingsrätten ansåg också att det var bevisat att det bedrivits spel utan licens i lokalen och att sportchefen varit ansvarig. Bevisningen består bland annat av hyresavtal och sms-konversationer. I Sms-meddelande bjuder sportchefen som heter Daniel Shahho bjuder in gäster för pokerspel. Sportchefen nekar dock till brott. Han hävdar att han enbart hjälpt den egentliga ägaren vad klubben. Sms-inbjudningarna handlade enligt sportchefen om spel på nätet.

I förundersökningen framgår också att sportchefen under 22 månader gjorde insättningar till spelbolag på nära 1,4 miljoner kronor.

Domen får inga som helst konsekvenser i fotbollssammanhang. Detta då illegalt spel inte är förbjudet enligt fotbollens regelverk. Dessutom agerade sportchefen som privatperson. Personer engagerade i fotbollen kan alltså spela hur mycket som helt på illegala klubbar och till och med driva dem så länge de inte bevisligen mutar spelare för att lägga sig i matcher. Det är inte underligt att fotbollen har problem med kriminella nätverk och gäng.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!