BK Häcken och de gängkriminella

8 personer stormade fotbollsplanen under BK Häckens match på Bravida Arena (Rambergsvallen) mot Malmö FF. Det har visat sig att tre av dem är gängkriminella och en är släkt med den spelare, Aiham Ousou, som orsakade stormningen. Totalt har fem av de åtta personerna identifierats. Häcken har vidtagit åtgärder för att de ska kunna hindras att se på Häckens matcher i fortsättningen.

De tre gängkriminella är en man i 30-årsåldern med kopplingar till M-falangen i Tynnered. Satt under en kort period anhållen som misstänkt för medhjälp i ett uppmärksammat mord men släpptes senare. Han är tidigare dömd för brott tillsammans med Ousous släkting. Dessutom en 24-årig man som enligt polisen figurerar i utkanten av M-falangen och också är dömd ihop med släktingen.

Slutligen en man i 20-årsåldern som nyligen dömts i tingsrätten till ett långt fängelsestraff för grovt vapenbrott och en utpressning på över en halv miljon kronor. Han friades dock senare i hovrätten. Mannen är dock tidigare dömd för våldsbrottslighet. Han uppges ha kopplingar till ett lokalt nätverk som emellanåt samarbetat med M-falangen.

De aktuella personerna hade förmodligen fått sina biljetter i gåva från Aiham Ousou då han delat ut fribiljetter till vänner. Han släkting kan nog betraktas som en vän.

Orsaken till stormningen var at iham Ousou byttes ut och i samma veva applåderade mot bortalagets klack pået provocerande sätt. Det fick både supportrar och spelare att reagera starkt. MFF-spelaren Sören Rieks konfronterade Ousou som en följd av agerandet. Ett flertal personer  som suttit på sektion J sprang då in på planen. På den sektionen sitter bland annat åskådare med fribiljetter.

Nåt samband mellan BK Häcken och gängkriminella finns inte. Däremot finns ett uppenbart samband mellan en av Häckens spelare och de gängkriminella.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!