Svea hovrätt dömde tidigare frikänd

Svea hovrätt ändrade tingsrättens dom och dömde en man som deltagit i en skjutning på en restaurang i Huddinge i december 2022 för flera fall av försök till mord. Påföljden bestämdes till 17 års fängelse för mannens samlade brottslighet.

Södertörns tingsrätt friade de två män som åtalats för att ha deltagit i skjutningen. Åklagaren överklagade domen beträffande en av männen. Vid en sammanvägd bedömning av samtliga omständigheter i målet fann hovrätten att åtalet var styrkt. Hovrätten beaktade bland annat att mannen kunde knytas till den bil som använde till och från brottsplatsen samt att han bett om att få låna ett vapen samma kväll som skjutningen ägde rum.

– Hovrätten gör delvis en annan värdering av vissa enskilda bevis än tingsrätten. Men det är framför allt den samlade styrkan av all presenterad bevisning som vi menar gör att det är visat att mannen har deltagit i skjutningen, säger Sven Jönson, rättens ordförande, i ett pressmeddelande.

Hovrätten beslutade också att mannen ska betala skadestånd till de som var inne på restaurangen när skjutningen ägde rum.

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!