Bil kontrollerades i tunnel – förare flydde i annan bil

I samband med att polisen skulle kontrollera en bil som stod stilla i Marieholmstunneln i Göteborg på måndagskvällen försökte en bil köra på två poliser. Föraren stat kvar i bilen medans två personer lämnat bilen. När kontrollen av föraren och bilen genomfördes kom ytterligare en bil till platsen varvid den kvarvarande personen i den stillastående kastade sig ur bilen och in i den nyankomna bilen. Därefter körde de den från platsen. I GP uttalar sig polisen om händelsen:

– Vi skickade flera poliser till platsen för att den bilen stod dumt till. Under tiden vi höll på att kontrollera han som satt i bilen kom andra personer till platsen i en bil, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

I samband med att de bilen åkte från platsen försökte polisen hindra dem. En polis fastnade i bildörren med kläderna i bildörren när han försökte hindra den flyende mannen från att ta sig in i flyktbilen. Han släpades med ett par meter innan han kom loss.

Två andra poliser fick samtidigt hoppa undan för att inte bli påkörda av den flyende bilen men ska inte ha fått några fysiska skador. Detta rubriceras som mordförsök samtidigt som det ses som grov misshandel när det gäller mannen som fastnade i bildörren. Av denna anledning har GP en braskande rubrik om mordförsök på poliser. Något överdrivet kan en tycka då de troligen inte alls hade för avsikt att döda poliserna. Mannen som kom med flyktbilen misstänks för främjande av flykt.

Senare på natten greps en man för inblandning i händelsen.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!