Kasper Kalkon-priset 2024 – utse 2023 års fulaste hus!

Den 9 april 2024 presenterar Arkitekturupproret det ökända Kasper Kalkon-priset som tilldelas det senaste årets fulaste nybygge. För nionde året i rad försöker de vända den förfulande byggtrenden och till slut kanske priset inte behövs längre?

Kasper Kalkon

Ta chansen att vara med att utse Sveriges riksförfulare 2024. Arkitekturupproret ligger också bakom andra populära omröstningar som har utsett Sveriges vackraste torg (2021), Sveriges fulaste byggnader någonsin (2020) Sveriges vackraste byggnader någonsin (2019), Sveriges fulaste städer (2018) och Sveriges vackraste städer (2017).

Varje år utses också Sveriges finaste nyproduktion. Skönhet går självklart att mäta!

Kasper Kalkon-priset

Kasper Kalkon-priset är fulpriset som verkligen rörde om i grytan, skakade om arkitekturbranschen i grunden och blev väldigt omtalat i både press, radio och tv när det introducerades 2016 som motpris till Sveriges Arkitekters Kasper Salin-pris. Priset delas ut av Arkitekturupproret, som startade i Sverige 2014 och sedan dess har spridits som en löpeld över världen. Klicka här för att se en lista över vilka länder som Arkitekturupproret finns i idag.

Arkitekturupproret hoppas för sin del på att kalkontävlingen en dag ska kunna läggas ner. Men de konstaterar också att Sveriges arkitekter än så länge försöker överglänsa varandra i fulhet och att  nomineringarna därför regnar in varje år.

Alla de nominerade byggnaderna går att se på Arkitekturupprorets hemsida. Där finns också längre beskrivningar. Röstar gör ni här.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Kasper Kalkon-priset 2024 – utse 2023 års fulaste hus!”

Kommentarer är stängda.