Skottlossning i Fittja – en man död

Polisen fick strax efter klockan 9 på torsdagskvällen samtal om skottlossning i Fittja. En person hittades skjuten på ett matställe i Fittja. Mannen var i 30-årsåldern och har konstaterats död. Enligt uppgift sköts mannen med ett automatvapen, en kalasjnikov (AK-47).

I samband med skjutningen såg vittnen tre maskerade män i mörka kläder. Skjutningen fångades även på övervakningskameror i området. De tre männen ska ha flytt fots i riktning mot Slagsta. I ett skogsparti nära mordplatsen hittade polisen en misstänkt termosbomb enligt uppgifter i Aftonbladet. Inte långt därifrån ska polisen även ha hittat ett vapen i en annan skogsdunge.

Tre unga män som är i tonåren har gripits och är misstänkta för delaktighet i mordet. De har förhörts under natten och därefter anhållits av åklagare:

– De greps i insatsen under natten och efter att vi presenterar för åklagare vad som sagts i förhören har åklagaren beslutat att de ska anhållas, säger Ola Österling.

En förundersökning om mord är inledd och polisens kriminaltekniker har undersökt brottsplatsen.

– Vi har mängder med teknisk bevisning som våra tekniker hittat och specialsökhundar bokstavligen nosat upp, säger Ola Österling.

Den skjutne mannen hette enligt osäkra uppgifter Emre Saygin. Han är från Upplands-Väsby och har tidigare ha dömts för penningtvättsbrott. Det är ovanligt med skottlossning i Fittja och det är oklart vad den skjutne gjorde i Fittja. Han är inte känd för att ha kopplingar till gängkriminalitet men ska däremto ha haft det tidigare enligt uppgifter i Expressen. En annan man, Am#r Sh*rba, kan egentligen ha varit måltavla då han verkar ha tydligare kopplingar till gängbrottslighet.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!