Den yngre godisbrodern och hans fortsatta affärer

Två bröder dömdes till fängelse för brott i godisbolaget 4-gott. De överklagade till hovrätten. Där fick de ett längre straff. Under tiden som de båda bröderna ärende var överklagat var de på fri fot och inte i häkte. Den yngre godisbrodern fortsatte under den tiden med affärer trots att han i tingsrätten dömts till näringsförbud. Det handlade denna gång inte om godis utan om utrustning till restauranger under varumärket Diamond Sweden.

Sannegårdens Pizzeria

Den yngre godisbrodern gjorde bland annat affärer med pizzakedjan Sannegårdens Pizzeria vars moderbolag heter Pizzahome Göteborg AB. Företaget ägs av Gökhan Özkan som också är delägare i G.M.H. Pizzeria AB och delägare i Sannegården Långängen AB. Emrullah Özkan är den andre delägaren i det sistnämnda företaget och ordinarie styrelseledamot medan Gökhan Özkan är suppleant. Den andre delägaren i G.M.H. Pizzeria AB är Hüseiyn Özkan som också är VD och ordinarie styrelseledamot. Styrelseordfröande är Gökhan Özkan och suppleant i styrelsen är Mehmet Erzöz.

Enligt GP är det en släkting till Gökhan Özkan som driver Sannegårdens Pizzeria i Borås som gjort affärer med den yngre godisbrodern Ardeshir Fakourvand. Mannen från Sannegårdens Pizzeria har handlat utrustning från bolaget för miljoner men hade enligt egen utsago ingen kunskap om att bolaget ägdes av Fakourvand. Detta då ägaren på pappret var en helt annan man, en bulvan för den verklige ägaren.

Göteborgs-Postens Anders Abrahamsson och Tobias Andersson Åkerblom menar dock i en artikel  i GP att de två personerna kände varandra väl sen många år. Observera dock att ingen person kopplad till Sannegårdens Pizziera har begått nåt brott.

För brottsligheten i det aktuella företaget som handlade med restaurangutrustning dömdes Ardeshir Fakourvand till ett år och sex månaders i fängelse för grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott och överträdelse av näringsförbudet. Domen har blivit överklagad då han förnekar brott.

Brödernas

I artikeln i Göteborgs_Postens nämns också att det bulvanägda företaget lagt ett anbud till den stora hamburgerkedjan Brödernas vars huvudbolag heter Brödernas TopCo AB. Verksamheten driv dock i flera olika dotterbolag med Brödernas Group AB som moderbolag. Brödernas har 4 ursprungliga delägare, dels bröderna  Joakim Wiklander och Jonas Wiklander, dels bröderna Monir Kalgoum och Mika Zibanejad. Nuvarande huvudägare är dock privatequitybolaget Litorina.

GP gör en stor sak av att Zibanejad som är en känd ishockeyspelare är delägare i bolaget. Uppenbarligen överdriver GP det hela för någon affär gjordes aldrig och ishockeyspelaren har sannolikt inget med driften av verksamheten att göra. Det är klart han inte vill prata med GP i detta ärenden då han inget vet. Något som GP försöker framställa som nåt skumt. Men det verkar det inte alls vara även om den som haft kontakterna med Fakourvands bolag är Monir Kalgoum.

Joakim Wiklander var vid tillfället VD i det bolag som eventuellt skulle göra affären och påpekar i GP att det aldrig gjordes nån affär. Dessutom säger han att de inte visste att den yngre godisbrodern Ardeshir Fakourvand var dömd eller hade kontakter med ett kriminellt nätverk.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.