Körde på en pojke i Märsta – åtal väckt mot gängman

En 28-årig man har åtalats för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik i juni förra året. Detta då han körde på en pojke i Märsta. Pojken var 11-årig gammal och dog av skadorna. Påkörningen skedde på ett övergångsställe.

Mannen var inledningsvis anhållen men släpptes av åklagaren eftersom han gjorde bedömningen att utredningen inte krävde att mannen var frihetsberövad. Utredningen är nu slutförd och åtal väcks för brotten vållande till annans död och vårdslöshet i trafik. Han misstänktes först för rattfylleri men var enligt förundersökningen inte påverkad av något när han körde på pojken.

– Förundersökningen har enligt min uppfattning visat att mannen har varit oaktsam när han passerade övergångsstället. Det krävs ett större mått av försiktighet vid ett obevakat övergångsställe och han har genom påkörningen orsakat pojkens död, säger statsåklagare Daniel Suneson.

Den åtalade mannen anses tillhöra ett kriminellt nätverk som kallas Märstanätverket.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.