Första skjutvapenmordet i Helsingborg sen augusti

Strax före klockan sex på fredagsmorgonen larmades polis och ambulans till Södra Hunnetorpsvägen i Adolfsberg, Helsingborg. Detta med anledning av en misstänkt skottlossning. En man i 30-årsåldern påträffades skadad utomhus på platsen. Det är även det första skjutvapenmordet i Helsingborg sen augusti 2023. Faktiskt det första mordet. Det är också den första skottlossningen i Helsingborg i år.

Mannen hittades på en parkering som vetter ut mot Södra Hunnetorpsvägen och Adolfsbergskyrkan. Hans liva kunde inte räddas och han avled på platsen. Mordet skedde dock förmodligen flera timmar tidigare, dvs sent på torsdagskvällen. Det finns enligt Helsingborgs Dagblad vittnesuppgifter om en skjutning vid 23:30 på torsdagen.

På fredagseftermiddagen greps flera personer som misstänkta för inblandning i mordet. Flera polistillslag genomfördes på olika platser i Helsingborg. Fem personer anhölls snart. Senare på fredagskvällen anhölls ytterligare två.

Enligt osäkra uppgifter kan den skjutne vara en man som numera bor i Adolfsberg men tidigare bott i Billesholm. Om han tillhör det så kallade Adolfsbergsgänget eller inte är oklart.

Det senaste mordet innan detta mord skedde de 22 augusti. En man i 20-årsåldern sköts ihjäl när han satt i en bil på Annerovägen i Dalhem. En 16-åring från Småland greps kort därefter misstänkt för att ha utfört mordet. Därefter har flera personer suttit häktade i ärendet men mordet är inte löst.

Läs mer:

Ett svar på “Första skjutvapenmordet i Helsingborg sen augusti”

Kommentarer är stängda.