Fyra män har åtalats för ett dubbelmord i Farsta

Fyra män har åtalats för ett dubbelmord i Farsta. Åklagare har väckt åtal i Södertörns tingsrätt för delaktighet i en skjutning i Farsta centrum i juni förra året. Brottsrubriceringarna är bland annat mord i två fall, mordförsök i 17 fall, grovt vapenbrott, grovt hot mot tjänsteman och flera andra brott.

Farsta centrum i Stockholm

Farsta centrum i Stockholm 2009. Bild: Holger.Ellgaard Licens: CC BY-SA 3.0

Den 10 juni öppnade en av de misstänkta eld med automatvapen utanför tunnelbanan vid Farsta centrum och sköt mot flera personer. En 15-årig pojke och en 43-årig man dödades av skotten och ytterligare fyra personer skadades.

Två personer, Ronn#e D*len och M#losz Ol@k, greps samma dag som skjutningen och har varit frihetsberövade sedan dess. Ronn#e D*len är misstänkt för själva skjutningen och M#losz Ol@k för att ha agerat förare i bilen de transporterade sig med. Båda är åtalade för mord och mordförsök med mera.

I augusti greps ytterligare två personer, Luc@s Cebb@r och Ph#lip Cebb@r, misstänkta för inblandning i skjutningen. Ph#lip Cebb@r ska ha agerat spanare och väglett skytten och föraren. Också han är åtalad för mord och mordförsök med mera. Luc@s Cebb@r är misstänkt för medhjälp

– Jag menar att de har agerat med total hänsynslöshet. Med tanke på att skjutningen inträffade en sommareftermiddag på en plats där många människor var i rörelse fanns det en överhängande risk för att fler skulle ha dödats eller skadats, säger Angelica Runesson i ett pressmeddelande. Hon är senior åklagare och förundersökningsledare.

Läs mer: