Två häktade för dubbelmord i Farsta

Den 10 juni sköt två män mot människor utanför Farsta tunnelbanestation i Farsta Centrum. Två personer dödades och två personer skadades. De dödade var en 15-åring utan kända kopplingar kopplingar till kriminalitet eller kriminella gäng och en 43-åring som bodde i Eskilstuna. De två skadade är en annan 15-åring plus en kvinna i 65-årsåldern.

Två personer greps en stund efter skjutningen på grund av att den bil de färdades i när de utförde skjutningen identifierades och hittades av polisen, De två unga männen som båda är 19 år gamla greps vid en rondell i Järna några mil från Farsta. Den ene heter Ronn#e D*len och den andre heter M#losz Ol@k. Båda två har blivit häktade. De är från Handen respektive Södertälje.

Vem som var måltavla för skjutningen är oklart. Eller ens som det fanns nån måltavla. Om någon av de inblandade har gängkopplingar är okänt. Men det är väl sannolikt. De ene av de häktade är enligt uppgift syrian, det kan tyda på en koppling till Södertäljenätverket eller Botkyrkanätverket. Men de kan också vara inhyrda mördare utan gängkoppling.

Den 43-årige mannen var från Eskilstuna. Det kan tyda på en koppling till det kriminella nätverket i Årby eller till det kriminella gänget i Skiftinge. De två 15-åringarna skulle kunna ha en koppling till nåt kriminellt gäng i Farsta. Farsta äldre eller Farsta yngre.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!