12 personer åtalade i narkotikahärva i Trestadsområdet

12 personer åtalade i narkotikahärva. Förra hösten, närmare bestämt i november, stoppade polisen en kvinnlig förare i en skåpbil. Stoppet skedde i Essunga kommun. Därefter slog polisen till på flera andra platser i Sverige. Bland annat i ett bostadsområde i Uddevalla, vid NÄL i Trollhättan och i Gyttorp utanför Örebro.

Nio personer greps, anhölls och häktades inledningsvis. Efterhand växte dock utredningen. Nu har tolv personer åtalats för att på olika sätt ha varit inblandade i narkotikahärvan. Däribland en serbisk medborgare, Bek#m Sef*d#ni, som misstänks vara den som via lönnfack i bränsletankarna på en lastbil ha smugglat nästan 58 kilo amfetamin och lika mycket hasch, knappt ett kilo annan narkotika och runt 10 000 tabletter MDMA (ecstasy). Narkotikan ska han ha transporterat till Gyttorp.

Åtalade

En Vänersborgare i 25-årsåldern, Al*x Nilm@d, som enligt polisen har kopplingar till Bandidos, ska enligt åklagare ha varit en av de drivande i brottsligheten.

Enligt åtalet ska Vänersborgaren tillsammans med en annan man ha anlitat en kvinna, Mar#s* Prsson, från Uddevalla för att möta upp Bek#m Sefd#ni i Gyttorp. Den andre mannen är inte bland de åtalade då han inte kunnat gripas. Han tros befinna sig utomlands. Där ska de tillsammans med en annan man ha lastat över narkotikan i en skåpbil. Persson ska därefter ha kört mot Sollebrunn i Essunga. Men på vägen stoppades hon av polisen och narkotikan, som nu var ompackad i flyttlådor, beslagtogs.

Förutom Persson har ytterligare två Uddevallabor åtalas. En man i 55-årsåldern vid namn Robrt Joh@nsson och en kvinna vid namn Sus@nn F@br#cius. Båda misstänks ha hjälpt den första Uddevallakvinnan. Bland annat ordna med flyttlådor, hyrbil och pallyft.

De övriga misstänkta, S@mi Akb@ri H@md, Alxandr W#dén, Pdro Frrira de S0uza S@ntos, Andr*as V#dlund, J0nny J?rund; P@blo Cr#sto T0ro och Th0m@s Mod#g, är från olika delar av landet och ska ha enligt åtalet ha varit delaktiga på olika sätt. Någon ska ha varit med och flyttat narkotikan från lastbilen till skåpbilen. Andra ska ha haft i uppdrag att ta emot narkotikan som var på väg till Sollebrunn.

Brotten som de inblandade misstänks för är synnerligen grov narkotikasmuggling, synnerligen grovt narkotikabrott och medhjälp till synnerligen grovt narkotikabrott. Sef*d#ni har erkänt brott medan de övriga förnekat. Förutom den beslagtagna narkotikan finns det också en stor mängd bilder och meddelanden från krypterade chattar som bevisning i målet.

Läs mer:

Ett svar på “12 personer åtalade i narkotikahärva i Trestadsområdet”

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.