Bilstölder och kassaskåpskupper – Systemligan

Bilstölder och kassaskåpskupper. Polisen har gripit fyra män i 20-35-årsåldern som misstänks ligga bakom ett stort antal stölder och inbrott i Skåne och Halland. Tre av männen häktades den 14 augusti vid Helsingborgs tingsrätt. De är misstänkta för grov stöld. Den fjärde som inte häktades är misstänkt för grovt häleri.

Två av dem, 24 respektive 20 år, är hemmahörande i Båstad och den tredje häktade är en 35-åring bosatt i Laholm. Mannen från Laholm dömdes 2021 till ett femårigt fängelsestraff för rån. Han frigavs dock villkorligt i april i år. Den fjärde mannen, en 35-åring från Perstorp, misstänks för grovt häleri.

Brotten de delgivits misstanke om omfattar bland annat stölder av dyra exklusiva bilar av märket Audi RS4 och RS6 som stulits i Båstad, Torekov och Halmstad under sommaren. Något som gett dem namnet Auditjuvarna i media. Flera av männen tros också ha varit inblandade i stölder av kassaskåp/värdeskåp på Circle K i Båstad och i en färgbutik i Ängelholm.

Kassaskåpskupper på Systembolaget

De fyra männen kan enligt Laholms Tidning även kopplas till de många kassaskåpskupper som drabbat Systembolagets butiker i södra Sverige under sommaren. Totalt har elva butiker har utsatts, det senaste i Laholm den 30 juli. Innan dess skedde inbrott i systembutikerna i Broby i Skåne och Sölvesborg i Blekinge den 30 april.

Den förste maj var det inbrott i systemet i Tingsryd, 22 maj i Skillingaryd och den 23 maj i Emmaboda. Alla tre orterna ligger i Småland. Den 8 juni skedde inbrott på tre närliggande orter, Tranemo i Västergötland, Gnosjö i Småland och Hyltebruk i Halland.

Slutligen var det också inbrott i systemet i Torsås i Småland den 28 juli, i Sävsjö i Småland den 29 juli och i slutligen då i Laholm.

Polisen i flera regioner har utrett inbrotten i de olika Systembolagen. Tidigt misstänkte polisen att det var samma personer som låg bakom alla inbrotten och stölderna då tillvägagångssättet vid de olika inbrotten liknade varandra. Detta har föranlett media att kalla gänget för Systemligan. En liga som sysslat med bilstölder och kassaskåpskupper.

Läs mer:

Ett svar på “Bilstölder och kassaskåpskupper – Systemligan”

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.