Vänstermedier deltar i oseriös hets kring antisemitism

Vänstermedier deltar i oseriös hets. Borgarmedia, högertroll, högerpolitiker, nazister, högerextremister, borgerliga ledarskribenter med flera hetsar på bred front mot vänstern, Vänsterpartiet och många vänsterpartister. Det mesta är oseriös skit från personer som i andra sammanhang inte har några som helst problem att dela rasistiskt, antisemitiskt och nazistiskt material. Många svenska högermedier deltar i denna hets och personer som i andra sammanhang aldrig skulle dela fascistisk propaganda gör det gärna så länge det handlar om att försvara Israel.

Men än värre är att vänstertidningar som ETC, Flamman och en del vänsterskribenter också deltar i denna hets mot vänsterpartister, Vänsterpartiet och vänstern i gemen. Det är fullkomligt obegripligt och dessutom helt onödigt. Vänstermedier och vänsterjournalister som spelar med i högerns fascistiska agenda är nåt vi verkligen inte behöver. Och att vänstermedia på detta sätt gör sig till stödtrupper för en extrem och hycklande kampanj mot påhittad antisemitism i vänstern är bedrövligt.

Vänsterpartiet och antisemitism

Det är ingen tvekan om att antisemitism förekommer i Vänsterpartiet. Det förekommer i alla grupper i samhället precis som islamofobi och rasism. Men samtidigt visar undersökningar att alla andra partier med undantag av Miljöpartiet har en mer utbredd antisemitism än vad som kan återfinnas i Vänsterpartiet. Vänsterpartiet är helt enkelt Sveriges minst antisemitiska parti.

Det mesta som påstås vara antisemitism i dessa sammanhang är det dock inte. Kritik av Israel är inte antisemitism, att påstå att Israel bedriver apartheidpolitik och begår folkmord är inte antisemitism. Inte heller är kritik av judar eller judendom antisemitism per definition. Precis som en person kan vara kritisk mot islam utan att vara islamofob kan förstås en person vara kritisk mot judendom utan att vara antisemit. Det går också alldeles utmärkt att kritisera Netanyahu för hans fascistiska folkmordspolitik utan att vara antisemit.

Det går också att uttala stöd för Hamas massaker den 7 oktober utan att vara antisemit. Men ett sådant stöd är också att uttala stöd för krigsbrott, fascism och mord på civila. Det är verkligen inte okej. alla vänstermänniskor måste därför utan att tvekan ta avstånd från Hamas massaker den 7 oktober. Men den som inte gör det går fascismens ärenden utan att för den skull nödvändigtvis vara antisemit. Att uttala stöd för massakern den 7 oktober kan ingen vänstermänniska eller vänsterorganisation göra. Och om någon gör det bör den lämna Vänsterpartiet eller uteslutas.

Hamas

Om en person uttalar sig om att den förstår hur palestiniernas situation kan leda till organisationer som Hamas får stöd från det palestinska folket och att de genomför den typen av aktioner som skedde den 7 oktober så innebär det inte heller nåt stöd för fascism eller Hamas och inte heller nån antisemitism.

Den som försvarar Hamas rätt att försvara sig är inte heller självklart antisemitisk. Inte heller innebär det ett stöd till Hamas, fascism eller en fascistisk organisation. Utan bara ett konstaterande att alla folk och personer har rätt att försvara sig. Det gäller dock förstås inte ockupationsmakter som Ryssland i Ukraina och Israel i Palestina. Ockupationsmakter har ingen som helst rätt att försvara sig på de ockuperade områdena.

Hamas är dock en antisemitisk och fascistisk organisation. Vänstern eller en person säger sig vara vänster kan inte uttala stöd för en sådan organisation eller ge dem stöd på något annat sätt. En sådan person måste förstås lämna Vänsterpartiet och om den inte lämnar frivilligt bör personen uteslutas.

Mediehetsen

Att vänstermedier deltar i den oseriösa hetsen mot Vänsterpartiet, palestinaaktivister och enskilda vänsterpartister är inte heller okej. Det är att gå fascisternas ärenden. Reaktionens ärenden. Det är att bidra till den stämning som skapar sådana personer som terroristen i Borås och våldspajasen i Göteborg. Flamman och ETC borde skämmas för att delta i denna hets. Det är full tillräckligt att högermedia, högerpajasar, fascister, högerextremister, nazister, sionister och reaktionärer hetsat. Vi själva behövver inte göra det.

Samtidigt är det förstås nödvändigt att se till att bekämpa alla tecken på antisemitism i Vänsterpartiet på samma sätt som alla andra typer att rasism också ska bekämpas.

Läs mer:

3 svar på “Vänstermedier deltar i oseriös hets kring antisemitism”

  1. Håller med. Klargörande skrivet. Senast i Aktuellt 5 sepember blåste man upp att vänsterns partisekreterare Aron Etzler uppenbarligen hade blandat ihop två projudiska maniestationer. En höna av en fjäder. Med det sagt ska alll antisemitism utrotas med blåslampa.

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.