Man ihjälskjuten i Uddevalla

Man ihjälskjuten i Uddevalla. Omkring klockan 20 i elva på lördagskvällen inkom larm om en skjutning vid Dalabergsskolan på Dalaberg (Dalabergs centrum),  Uddevalla. När ambulans kom till platsen hittade de en skadad man i 30-årsåldern. De kunde då inte avgöra om det handlade om en skottskada eller nåt annat. Senare konstaterades det dock att mannen blivit skjuten men han kunde inte räddas till livet utan avled av sina skador. Mannen är identifierad.

Dalaberg centrum

Skjutningar och skjutvapenmord är förhållandevis ovanligt i Uddevalla och några dominerande kriminella grupperingar finns inte på orten. Faktiskt inte några kända kriminella nätverk av något slag även om Bandidos MC såväl som lokala kriminella nätverk som Kronogårdsnätverket är kända från grannstäderna Vänersborg och Trollhättan.

Brosstlighet finns förstås i Uddevalla. Och det skjuts ibland. Men den organiserade gängbrottsligheten är begränsad. Men det har avslöjats en del fall där Uddevallabor har haft kopplingar till Albanligan, Bandidos MC och Nätverk Foxtrot

Läs mer:

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.