Nedläggning av Ekobrottsmyndigheten – bra för de gängkriminella

Nedläggning av Ekobrottsmyndigheten (EBM) är en gåva till de kriminella gängen. Den svenska regeringen säger att de är mot gängkriminalitet. Samtidigt gör de allt de kan för att gynna gängkriminaliteten. Dessutom vidtar de åtgärder som klämmer åt småkriminella, sjuka personer som är beroende av droger och personer som inte är kriminella alls. Beslut efter beslut, förslag efter förslag gynnar gängen.

Kriminella nätverk och gangstergäng gynnas genom att det införts ett upphandlingssystem inom offentlig sektor där kriminella nätverk och gängkriminella kan vina anbud och bedriva verksamhet iniom vård som exempelvis vårdcentraler, äldreboenden, HVB-hem, omsorg, hemtjänst, personlig assistans med mera. Verksamheter som de dessutom bedriver med hjälp av falska arbetsrapporter, falska vårdtagare som inte är sjuka, falska arbetstidsrapporter, falska personuppgifter på de anställda, falska arbetstillstånd och svarta löner med mera. Allt för att lura till sig så stora bidrag som möjligt från staten.

Regeringen vill inte åtgärda något av detta. Istället går vice statsministern på fest med gängkriminella och regeringen stödparti frotterar sig med gängkriminella på fester och olagliga så kallade sportarrangemang.

Dessutom kan gängen obehindrat tjäna pengar på avreglerade byggarbetsplatser genom att utnyttja upphandlingssystemen i uppåt en 10 led vilket gör kontroller omöjliga. Även på byggen tjänar de pengar genom  falska arbetsrapporter, falska arbetstidsrapporter, falska personuppgifter på de anställda, falska arbetstillstånd och svarta löner med mera. Och genom att utföra ett undermåligt arbete som dessutom leder till dödsolyckor.

Inte heller något av detta vill regeringen åtgärda.

Dessutom inför regeringen nya möjligheter för gängen att tjäna pengar. Som det helt bisarrt ineffektiva och överdrivna hemvändarbidraget (återvandringsbidraget). Ett bidrag som kommer att utnyttjas av gängkriminella.

Nedläggning av EBM

De vill nu också lägga ner Ekobrottsmyndigheten (EBM). Vilket kommer att försämra arbetet mot ekonomisk brottslighet och penningtvätt. Centrala punkter när det gäller attt kunna bekämpa gängen på ett effektivt sätt. De tänker att Ekobrottsmyndigheten ska bli en del av polisen. Dvs integreras i en myndighet som fått 80% mer pengar och tusentals nya anställda utan att de lett til någon förbättring av verksamheten.

Det troliga är att en nedläggning av Ekobrottsmyndigheten kommer att leda till att specialserade utredare lämnar och inte tar arbete hos polisen. Arbetet mot ekonomiska brott kommer att försvinna i den jättelika och ineffetiva byråkrati som är polisen. Och de som kommer att tjäna på detta är de gängkriminella.

Samtidigt ska blir hårdare straff för småbrottslingar. Något som leder till att de kriminella gängen får det allt lättare att rekrytera nya adepter som kan skjuta och spränga. Det som de redan använder HVB-hemmen till. HVB-hem som de ibland också driver.

Läs mer:

Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.