Boknytt
Frisk med LCHF
Hexeberg/Sakariassen
Optimal förlag
Velig kostvetenskap
Vad ska vi vanliga människor tro när egocentriska och publicitetshungriga vetenskapsmän slår varandra i huvudet med sina ”sanningar”? Varför kan de inte samordna sin forskning? Som LCHF-kosten (lite kolhydrater och mycket animaliskt fett). Är den bra eller dålig?
Men även kritiker av LCHF-metoden medger att den fungerar vid bantning. Så då borde ju vanligt folk i alla fall kortsiktigt kunna använda denna metod för att gå ner i vikt. Och kanske till och med bli lite friskare på köpet.
Då är denna bok en pärla med ”100 recept på riktig mat”, ”Fyra kompletta veckomenyer”, vackra helsidesbilder på lagad mat, samt lättöverskådliga recept. Positivt överraskad blev jag av lågkolhydratrecept på limpbröd, kex, knäckebröd, scones, muffins, ostplättar, pannkaka, äggpizza, paj, blomkålsris och godis!
Hans Norebrink
Läs mer: Newsdesk,
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om Bantning, LCHF, Frisk med LCHF, Sofie Hexeberg, Gunn-Karin Sakariassen, Mat, Hälsa, Kultur, Böcker, Samhälle
Upptäck mer från Svenssons Nyheter
Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.
Nja, även kritiker till LCHF medger att den fungerar som bantning… för en del. För andra inte. Vid vetenskapliga jämförelser har LCHF inte visat bättre resultat än andra bantningsmetoder.
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa0804748
MIn uppfattning av LCHF är att det långsiktigt är farligt för hälsan. Hjärnan får för lite bränsle.
Själv är jag väldigt skeptisk till såna där trendiga ”mirakel-metoder” som alla försöker pracka på en så fort de får veta att man tränar.
Igår var det atkins, idag är det LCHF och i morgon kommer det vara någon annan bullshit-metod. Tröttsamt…
Överens.
Enkelt att komma till rätta med det problemet. Kolhydratdagar 1-2 gånger i veckan.