Skjutning mot lägenhet i Gårdsten

En lägenhet i Gårdsten blev beskjuten under natten till idag. Flera skott avlossade genom ytterdörren. Det fanns 2 vuxna och 5 barn i bostaden. Ingen av dem skadades fysiskt då de befann sig på en annan plats i lägenheten. En förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott är inledd.

Skjutningen som verkar ha skett på Kryddhyllan, en gata med i huvudsak små hyreshus, radhus och villor. Någon orsak till skjutningen känner polisen ännu inte till enligt vad de uppger i media:

Vet man varför lägenheten har blivit beskjuten?

– Det är helt oförklarligt i detta nu, säger Gunneng.

Ingen är i nuläget gripen.

– Det är fortsatt inte någon som är gripen eller misstänkt, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr strax innan klockan sju på tisdagsmorgonen.

En teknisk undersökning har genomförts och polisen har knackat dörr.

I den beskjutna lägenheten bor en barnfamilj utan kända kopplingar till brottslighet. Mannen i familjen heter Sebastian Mari Ericsson och ska enligt merinfp.se har varit delägare i två måleriföretag Målerifronten i Väst AB och  VG Måleri AB. Båda bolagen har dock förklarats i konkurs.

Det ena företaget har tidigare varit kopplat till en adress i Ytterby utanför Kungälv där det finns en industrifastighet. På adressen finns en mängd personer som verkar vara polska byggnadsarbetare skrivna liksom flera olika företag inom lite olika branscher. Konkursen och den konstiga adressen i Ytterby är omständigheter som skulle kunna leda till krav från eller konflikter med oseriösa byggfirmor som har kopplingar till kriminella gäng eller nätverk.

Dessutom finns ytterligare en person skriven på adressen i Gårdsten vilket onekligen verkar underligt. Han tycks inte på nåt sätt var släkt med barnfamiljen. Det verkar inte troligt att han bor på adressen om det inte finns en uthyrningslägenhet i samma fastighet som har samma adress. Mannen ska vara gift men det är ingen kvinna som skulle kunna vara hans fru skriven på adressen.

Det har den senaste tiden varit flera våldsdåd i Gårdsten, däribland ett mord. Det är dock oklart om det finns något samband.

Läs mer: