Man i bil skjuten i Gårdsten

Tjugo i nio på morgonen ringde folk till polisen om att det satt en skadad man i en bil på en parkeringsplats på Timjansgatan i Gårdsten. När polisen kom till platsen konstaterades att mannen i 20-årsåldern inte var vid medvetande. Mannen var skjuten. En ambulans tog mannen till sjukhus men hans liv kunde inte räddas utan han avled av sina skador. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Mannen sköts förmodligen något tidigare på morgonen. Den skjutne mannen dömdes nyligen till dagsböter för ringa narkotikabrott.

Enligt polisen har den skjutne mannen, som enligt uppgift ska ha namnet Ya@sir Bak#n Sal@h, en koppling till kriminella grupperingar i Angered. Det är den fjärde dödskjutningen i Göteborg i år. Tre av dödskjutningarna har troligen gängkoppling, Två har det helt säkert, dels en skjutning i Länsmansgården den 7 juli och den nu inträffade skjutningen i Gårdsten. En dödsskjutning i Tuve den 28 april har troligen gängkopplingar medan skjutningen i Bergsjön den 16 oktober troligen inte har det. Jämfört med övriga delar av landet är gängskjutningar ovanligt i Göteborg.

Utöver dödskjutningarna har det inträffat ytterligare 5 mord i Göteborg under året. I ett fall har något offer inte påträffats, ett fall var en bil mordvapnet, i två fal kniv och i ett fall är det eventuella mordvapnet inte känt.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!