Pomovänstern igen

Del 8 av 9 i serien Postmodernism

Jimmy Sand har skrivit ett alldeles utmärkt inlägg på sin blogg, Pomovänster del 2, med anledning av min serie på 6 inlägg om Postmodernism och Pomovänster. Han både kritiserar och håller med mig på många för mig väsentliga punkter. På en punkt klargör också Jimmy sin syn på Gramsci och det kan konstateras att vi inte alls är oense på den punkten som jag trodde.

Framförallt håller Jimmy inte med om min koppling mellan strukturalismen (Althusser) och de postmoderna tänkarna. Inte heller håller han med om kritiken mot Foucault. Båda dessa saker ämnar jag återkomma till. Det kan ju vara så att jag har fel.

Han aviserar också ytterligare ett inlägg med anledning av mina inlägg. Jag väntar med att ha några mer omfattande synpunkter tills det inlägget är klart.

Bloggare som kommenterar: Frihet och Sanning, dialektiken (som citerar nåt Jimmy och jag är överens om, för att sen ta det som en utgångspunkt för att inte hålla med om nåt jag skrivit (eller ?), intressant) En bris av frisk luft (som kallar mig idiot, å andra sidan verkar bloggaren tycka att alla som använder ordet postmodern är idioter, så det ska väl inte tas så allvarligt.)

Andra bloggar om: , , ,

Series Navigation<< Vad är det för fel med identitetspolitik?Postmodern identitetspolitik är sossarnas och vänsterns problem >>
Advertisements