La Radiolina

Manu Chaos skiva går varm hemma hos mig just nu. Det är senaste tillskottet till min skivsamling. Som består av allt från singlar och EP-skivor i plast från 60- och 70-talet, gamla hederliga LP-skivor, CD:ar, DVD-skivor, kassettband och MP3-låtar.

Skivan får också bra recension i DN. Fast recensenten lever kvar i de borgerliga fördomarna genom att kalla den globala rättviserörelsen för ”antiglobaliseringsrörelsen”. Skärpning på den punkten om jag får be. Annars är det en i stort sett schysst recension som berömmer skivan. Recensenten anser att La vida tombola är skivans höjdpunkt. Men för mig är det Rainin in Paradize som är höjdpunkten. Men det kanske är svårt för någon som skriver i DN att hylla en låt med textraderna:

In Palestina
too much hypocrisy
this world go crazy
it’s no fatality

In Bagdad
it’s no democracy
that’s just because
it’s a US country!
In Fallouja
too much calamity
this word go crazy
it’s no fatality

En skitbra låt är det i alla fall. Och en skitbra skiva.

Intervju med Manu Chao i DN
, i SVD en kort men okej recension, GP om när Manu Chao var i Slottskogen på Way Out West och Små revolutioner är bäst.

Andra bloggar om: , , , ,
—————————————————————————
Jinge om svensk medias partiskhet, Alliansfritt Sverige om bensinskattehöjningar, Kaj Raving om hälsovård och Petter om kriminalvård

Advertisements