Personalbrist? Varför?

Rapporten om hanteringen av fallet Louise från den oberoende utredaren har kommit. Ingen person pekas ut enligt tidningarna. Utan istället hänförs problemet till brist på personal och ledningsproblem.

Men en person pekas ju faktiskt ut. Den ansvarige chefen. Han saknade kompetens för det jobb han hade. Och frågan är ju varför det saknades personal? På det svarar utredaren ingenting vad jag kan se i tidningarna.

Så det kan ju beropå en politisk och religiös kultur där sådana här frågor inte anses viktiga. För det viktiga i den typen av religiösa kretsar som finns i Småland och Vetlanda är ju att värna om familjen. Det är min teori om varför det gick så snett i fallet Louise. Om varför det inte fanns personal och varför man hade en inkompetent chef.

Borgarmedia: DN1, SVD1, SVD2
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements