Den impopulära regeringen

Regeringen blir bara allt mindre omtyckt. Moderaterna rasar i opinionen. Borgartidningarna förstår inte varför. Eller vill inte förstå. Och istället försöker man säga att oppositionen är problemet. Kan vi inte förklara varför dåliga saker är bra försöker vi väl med en avledningsmanöver tycks de resonera.

Sveriges folk och arbetare vill ha en politik där solidaritet och gemenskap står främst: en politik ädr vi alla tar ansvar för de svagaste i samhället. Svenska folket vill inte ha privatiseringar. Arbetarna i Sverige anser att facket är viktigt. Och de flesta anser att det är fel med skattesänkningar för de rika.

Dessutom kan ju alla se att moderater är människor som smiter med skatten, bygger svart, har svart arbetskraft osv. Varför ska sådana människor få regera ett land?

Kort sagt är det svenska folkets reaktion sund. En högerregering som privatiserar, försämrar för vanligt folk och gynnar de rika är inget som arbetare och fattiga i Sverige önskar sig.

Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN1, DN2
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements
  • christer.larsson26

    Nja, de vet på ett ungefär varför det ser så illa ut i opinionen. Reinfelt har förklarat det. Folk är så j-la korkade så de inte fattar att de har fått sänkt skatt. Det är vad allting handlar om, nämligen, i den moderata världen – den egna plånboken. Personligen tror jag att folk är lite klokare än så och, framför allt, har mer empati än Reinfelt. De ser att handikappade, sjuka, arbetslösa och pensionärer betalar skattesänkningarna för de välbärgade. Det brukar inte vara så populärt i längden.