Bostadsmarknadens krasch

Regeringen bestämmer att man ska ta bort subventionerna till bostadsbyggande. Med förutsägbart resultat. Inga hyreslägenher kommer i princip att byggas. Det är till och med så att redan planerade projekt ställts in. Därför att bolagen inte vill satsa på projekt där de kanske aldrig kan få igen pengarna. Eller där de måste sätta så höga hyror att ingen har råd att bo där. För de som har råd föredrar bostadsrätter och villor. Konsekvensen blir att det i första hand byggs villor, i andra hand bostadsrätter. För då får man igen investerade pengar snabbt.

Det är precis som jag tidigare skrivit. Regeringens bostadspolitik kommer att medföra att endast bostäder för rika byggs. De fattiga får väl bo i kåkstäder och på campingar. Intee heller toro jag att den nya fastighetsskatten kommer att hjälpa fattiga att kunna skaffa bostad. Den är väl snarast till för att gynna de rika och deras boende.

Det hela kan närmast liknas vid en kraschlandning orkestrerad av inkompetenta piloter.

Bloggat: Josefin Brink
Borgarmedia: DN1, DN2, DN3
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements