Del av revolutionen?

Den, som det visat sig, hemlige vänsteranhängaren, Per Gudmundson på Svenska Dagbladet fortsätter sin kamp för revolutionen. Men jag är rädd att han går lite för fort fram. Jag tror vanliga svenskar har lite svårt att hänga med i svängarna när han påstår att bloggande i själva verket är en typ av revolutionär verksamhet. På Gudmundson låter det nästan som om revolutionen som ska upprätta socialismen är på väg i morgon. Och jag förstår inte riktigt heller hur alla libertarianer och högerextrema bloggare kan vara revolutionärer i hemlighet?

Men kanske får vi en förklaring i nästa inlägg av den framgångsrike vänsterinfiltratören Per G, som ju normalt brukar framträda som islamofob , yttrandefrihetsinskränkare och borgarregeringens propagandaminister. Det hela är verkligen förvirrande.

Personligen anser jag att bloggande möjligtvis kan utgöra en del i revolutionär verksamhet. En del i ett skapande av ett alternativ till den nyliberala hegemonin i vanlig media. Vi vänsterbloggare kan skapa en liten, men viktig, kanal för påverkan.

Andra kanaler för att nå ut med alternativ till den nyliberala ideologin är naturligtvis de små oberoende vänstertidningarna, Flamman, Internationalen, Arbetaren, ETC, Ordfront m.fl.

Men Per Gudmundson och jag är helt överens om att Kent Asp har fel. Han hade säkert missat Gutenberg också. Han är helt enkelt ingen revolutionär. Frågan är dock, är verkligen propagandaminister Per G det?

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements