Apropå hål i huvet

Filmen finns inte utropar Per Gudmundson på SVD:s ledarsida om den holländske politikern Geert Wilders film Fitna the Movie. Det handlar om ett aprilskämt menar han. Alla länkar på Google är döda uppger han. Ingen har sett filmen hävdar han. Gudmundson måste vara lik politikerna i Vetlandas socialnämnd på nåt sätt (eller kanske inte, för de verkar ju ha tagit ett korrekt beslut). Att han skulle ha hål i huvet är väl att ta i. Men karln har inte alla cylindrar på rätt plats när det gäller inställningen till islam och rasism. Använda Google kan han uppenbarligen inte heller. Lika lite som han begriper vad han snackar om. Jag hittade filmen hur lätt som helst. Den var så urbota tråkig så jag orkade inte titta på hela, men det är möjligt för vem som helst att hitta den och titta på den.

Frågan är faktiskt om det inte är Per Gudmundson som är ett aprilskämt (tyvärr ett allvalrigt och inte alls roligt sådant) när han försöker sig på att försvara Wilders för att denne slår ett slag för yttrandefriheten. Det är faktiskt dags att SVD rensar bort den inkompetente och islamofobiskt inriktade Per Gudmundson. Han duger inte för jobbet han har. Han sprider falska uppgifter och han gynnar islamofobiska politiker. Noterar dock att han upptäckt att filmen finns. (jag hittade den betydligt tidigare än vad han gjorde) Men det hjälper inte. Man skriver inte en sådan ledare som han gjorde utan att verkligen kolla fakta. Det hela understryker bara hans inkompetens.

Bloggat: Jinge, Rawia Morra, SEMUS
Borgarmedia: DN, SVD1, SVD2, HD, PDK1, PDK2, DB
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements
 • Instämmer, jag satte frukosten i vrångstrupen när SvD/Per Gudmundson publicerar något som var totalt fel dagen innan tidningen kom ut.

  Herr Per Gudmundson: Lär dig lite grunder om Internet som faktiskt finns och är demokratiskt.

  Filmen var ju inget att höja ögonbrynen för, men det var nog skicklig taktik att göra den mesig och inte peka ut någon grupp människor, utan bara peka nå några 1400år gamla sidor som sprider hat/mord/krig & förnedring. Riv ut sidor dessa ur Koranen.

 • wtf

  Snälla, snubben ponerade, han ställde frågande om det skulle kunna handla om ett ‘aprilskämt’, han skrev aldrig något som om det skulle handla om självklarheter, men att du nu kommer i efterhand och påvisar en smärre misslyckad läskunnighet får en egentligen att undra vems cylindrar som är felplacerade.

 • Liza

  Ja, filmens propagandavärde är nog sjukt överskattat. Billiga effekter, tunt innehåll. Den frälser nog inga andra utöver dem som redan tidigare förespråkade en slutgiltig lösning i muslimfrågan.

 • KM

  Tva citat ur Gudmundsons artikel som du sagar:

  ”Det vore tidernas aprilskämt om det visade sig att filmen Fitna inte finns.”

  Nasta stycke borjar ”Det finns dock anledning att tro att Geert Wilders inte är fullt så subtil.”

 • Anders_S

  KM: Och?

  Hans huvudtes är att det är ett aprilskämt. Men han garderar sig lite. Han själv säger ju att han hade fel, så varför ska jag inte kunna säga det.

  Men det stora problemet ligger i att Gudmundson så uppenbart försöker försvara en islamofob. Det hade han inte behövt göra. Han skule låtit bli att försöka. Att han försöker det och dessutom har rejält fel visar på hur opålitlig och inkompetent han är. Och hur han gynnar islamofober, eller försöker gynna islamofober. Så till den milda grad att han i mina ögon faktiskt är islamofob själv.

 • ”Herr Per Gudmundson: Lär dig lite grunder om Internet som faktiskt finns och är demokratiskt.”

  Om Internet vore demokratiskt skulle omröstningen huruvida filmen Fitna skulle få läggas ut eller ej antagligen utfalla till Wilders nackdel. Det finns flera anledningar till att diverse diktaturer vill få mer inflytande över de organ som idag styr och reglerar Internet.

  Men om Nisse H egentligen menar ”Det går inte att hindra Wilders från att sprida filmen via Internet” är det helt riktigt.

  Bloggägarens bristande läsförmåga är den enda behållningen av denna bloggpost.

 • wtf

  a jo, det är en total fobi dem lider av när både holländaren han försvarar menar, och snubben i sig lite subtilt skriver, att islamska extermister går på allt som svartmlåar islam. Som om detta inte skulle leda till förargade extremister och då enligt författaren och försvarsojbketets egna teser förargade extremister som skulle gå ut och ge sig på de två. Verkar vara en viss masochistisk fobi om man trots den karakteriskt orimliga viljan att undvika saker man fruktar, ändå åkallare.
  Verkar vara hygglig logik, ordanvändningen kittlar. Snarare islamhat, så som judehat, ingen speciel fobi precis. Och nej, tror inte författaren någonstans försvarar försvarsobjektet i sig utan själva situationen som uppstått kring filmen, som skulle enligt författaren även vara mer lyrisk i hans ögon om det visade sig vara fejk. Se cita; ”Det finns dock anledning att tro att Geert Wilders inte är fullt så subtil. Inte minst har hans uttalande om att koranen borde förbjudas gjort att det är svårt att ta honom på allvar som en demokratins förkämpe,” För liten knäpp på näsan.

 • Kalle

  Liza:

  Lika tydligt som du tycker det är billiga effekter går det att sammanfatta oppositionens ledning i opinonsundersökningar. Detta är något du knappast förstår och än mindre håller med om.

  Kom med argument och inte bara upprepa dina åsikter. Klart skiteffekter påverkar människor. Det är enkelt att påverka människor. Retorik är vad det handlar om och filmen är tydlig i sitt budksap. Lika tydligt som lögnerna kring att ”intelligent design” tron som att ”gud” skapade jorden.

 • SVD har nog givit Gudmundson jobb eftersom de är rädda för vad han skulle kunna ta sig till annars:)

  Nej, ärligt talat, karlen behöver ju samtalsterapi så att han övervinner sin skräck för muslimer.

 • wtf

  fattar inte vart ni får allt ifrån, asslöjliga antaganden, just de personer som gudmundsson försöker skilja på, verkar sen ni komma och dra över samma kam; så om igen, det som alla andra också försöker banka in, det är skillnad på vardagliga muslimer och islamistiska fundamentalister. Gissa vad det var Gudmundson skrev om?

 • wtf

  Och på tal om, så har Gudmundson fått jobb som ledarskrbent för att han kan resonera för sin sak, vilket man verkligen inte kan säga om bloggaren, nisse h och nicklas eriksson.