Liberaler utan respekt för demokrati

Två liberaler ondgör sig i SVD över att SSU:s ordförande Jytte Guteland vill att Sverige ska ha kontakter med Hamas. Självklart ska Sverige ha kontakter med den lagligt valda Hamas-regeringen.

Att istället ha kontakt med den USA-stödde kuppmakaren, quislingen och förloraren i det palestinska valet, Abbas, är att inte respektera demokratiska val. Det är att ställa sig vid sidan av demokratin. Det är precis vad de två liberalerna Gulan Avci och Samuel Danovsky gör i sin debattartikel i SVD. För har man demokratiska val får man nog acceptera att folk man inte giller kommer till makten. I Palestina kom Hamas till makten genom demokratiska val, genom att i sann och god demokratisk anda vinna ett val.

Sen försökte Fatah med stöd av USA, genomföra en kupp mot Hamas i främst Gaza, men misslyckade. På västbanken sitter dock Fatah och quislingen Abbas starkare.

Dessutom använder de två liberalerna vad jag förstår helt falska argument. Skolmassakern utfördes inte av en medlem i Hamas om jag fattat rätt. Palestina har rätt att försvar sig mot fientlig ockupation och mot fientliga anfalla. Därför har den lagliga palestinska regeringen rätt att skjuta rakter mot Israel. Men Israel har inte nån rätt att bomba och ockupera palestinskt territorium. Det gäller att veta vem som är skruekn i sammanhanget och det är faktiskt Israel.

Det mest ironiska i det hela är dessutom att Hamas ursprungligen skapades av USA och Israel för att utgöra en motvikt till Arafat och Fatah. Snacka om att tappa kontroll över en egen skapelse.

Istället för att ägna energi åt att skriva meningslösa debattartiklar om Hamas fel och brister (som säkert är många och stora) (eller menar man att det är Gutelands fel alltihop) så borde man kanske istället fundera på hur man ska kunna få Israel att upphöra med förtrycket och ockupationen. Hur man ska stoppa nya och gamla bosättningar på palestinskt område osv. Då kanske man kunde gjort lite nytta nämligen.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN1, DN2,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Mr. G

  Istället för att ägna energi åt att skriva meningslösa debattartiklar om Mellanöstern borde de pyssla med något vettigare.
  Lägg ned ungdomsförbunden, det är bara fusk de håller på med till höger och vänster.

 • Ja, USA skapar sina egna fiender hela tiden. Folkpartisterna gör det också med såna här korkade artiklar.

 • Nadia

  ”dessutom att Hamas ursprungligen skapades av USA och Israel för att utgöra en motvikt till Arafat och Fatah. Snacka om att tappa kontroll över en egen skapelse.”

  USA skapade även en grupp som bestod av Bin Laden och hans anhängare för att utgöra en motvikt till Ryssarna i Afghanistan och även där tappade man kontroll över sin egen skapelse.

  För övrigt tycker jag som dig Anders angående denna SVD artikel; helt meningslös och fylld med lögner.

 • Liza

  Läsförståelseövningar för liberalt nyspråk:

  ”Guteland anklagar Israel för det palestinska folkets lidande men hon nämner inte med ett ord lidandet befolkningen i Israel fått utstå i åratal”

  Förklaring: Ockupantens lidande är alltid det värsta lidandet, och det hör till sakens natur att ockupanten har färre dödssiffror. Blir man ockuperad får man skylla sig själv.

  ”Man blir inte demokrat bara för att man vinner ett demokratiskt val. Det är skillnad på innehåll och procedur”.

  Förklaring: Endast den som lyder Väst kan vara demokrat.

  ”Det är bättre att Sverige stödjer president Abbas och de moderata krafter som vill ha fred och en demokratisk palestinsk stat”.

  Förklaring: En demokratisk palestinsk stat styrs av den som förlorar valet men som lyder sina utländska herrar.

  ”tror på terrorism som en väg framåt”

  Förklaring: terrorism är det avskyvärda våld som drabbar dem vi gillar. Allt annat dödligt våld är försvar för demokratin, se ovan.

 • Ia

  Liza: Det var den bästa översättning jag någonsin sett.

 • Anders

  Undrar just vem det är som har bristande respekt för demokratin.
  Liza gör det definitivt inte med ett cyniskt inlägg.

  Sverige ska givetvis inte ha några relation med terroristorganisationen Hamas.

 • Fairplay

  Tror inte vi skall sätta likhetstecken med mellan Gulan Avci/Samuel Danofsky och Folkpartiet. Tror det är en otjänst mot Betil Ohlin vars radiodebatter på 40/50 talet jag ivrigt lyssnade på. Sedan är det en annan sak att Folkpartiet bör tala om för dessa så kallade Liberala forum att ej använda denna beteckning i sammanhang med Gulan och Samuel. Ahlmark är helt uträknad sen generationer tillbaks och ingen bryr sig om honom.

 • Pingback: Morrisey bojkottar Kanada « Trottens Betraktelser()

 • Bertil Ohlin dog 1979. Dagens Folkpartiet är ett helt annat parti än det var på den tiden, mer likt sitt danska systerparti Dansk Folkeparti, än det socialliberala alternativ som Ohlin ledde.

 • Pingback: Perspektiv från Gulan Avci och Fredrik Malms soffa « Roya och Matildas blogg()

 • Pingback: Trottens Betraktelser » Morrisey bojkottar Kanada()

 • Pingback: Quislingen Abbas och det korrumperade Fatah | Svensson()