Stor polisinsats i Göteborgsområdet

På morgonen idag gjordes en stor i polisinsats i Göteborgsområdet med flera tillslag mot olika adresser. Inledningsvis deltog hundratals poliser i insatsen. Däribland insatsstyrkan, IT-forensiker, kriminaltekniker, nationella bombskyddet och polishundar.

Bakgrunden till aktionen är en utredning av grova narkotikabrott. Misstankarna gäller även grova våldsbrott. Flera personer har frihetsberövats varav några ska ha gripits som misstänkta för brott. Dessutom har ett tiotal personer hämtats till förhör. Polisinsatsen är pågående så det kan bli fler gripna. Brottsrubriceringarna kan  komma att justeras beroende av vad som framkommer vid husrannsakningar och förhör.

– Vi har en offensiv inriktning mot den organiserade brottsligheten, oavsett vilka former den har. Nu kraftsamlar vi i region Väst för att utreda och lagföra misstänkta gärningspersoner. Men det återstår mycket arbete med att hantera och analysera de beslag som gjorts, säger biträdande regionpolischef Robert Karlsson i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter i Göteborgs-Posten är insatsen riktad mot den så kallade T-falangen med bas i Mölndal. T-falangen har stått för för huvuddelen det ganska begränsade gängvåld som har ägt rum i Göteborg i år. Först i forma av en interna konflikt och sen i form av en konflikt med Z-falangen i Frölunda. Den uppkom efter att en person med koppling till T-falangen sköts ihjäl i Ekebäck i västra Göteborg. De som utförde dådet tillhör Z-falangen.

Läs mer:

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.