Mer alkohol – mer våld

Samtidigt som politiker, journalister och andra klagar på våldet som finns så vill man väldigt gärna öka alkholkonsumtionen. Visserligen ökar inte våldet, men det som finns är allvarligt nog ändå och alkohol spelar ofta en betydande roll i att det överhuvudtaget uppstår våld.

Denna inställning från politiker är en slags dubbelmoral. Folk frå gärnsa supa som blådårar men får inte börja slåss. Men tyvärr, med mer alkohol som konsumeras så blir det också mer våld. Därför är det oansvarigt av politikerna, exempelvis i Stockholm, att på alla sätt vilja öka antalet alkoholtillstånd.

Nog för att alkohollagen är gammaldags och förmodligen behöver ändras, speciellt när det gäller skrivningarna om mat. Men man måste gå försiktigt fram i dessa sammanhang. Just på grund av sambandet mellan alkohol och våld.

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements