LO tappar medlemmar – deras eget fel

En orsak är naturligtvis de höjda avgifterna till a-kassan. Men hade LO och dess medlemsförbund varit en riktig fackförening, där medlemmarna har makten och där alla beslut om avtal tas genom medlemsomröstning så hade de olika LO-förbunden förmodligen kunnat behålla sina medlemmar. Att enbart skylla på a-kassan är att skylla ifrån sig.

För man är ju beredd att betala ganska mycket till en organsiation som verkligen företräder ens intressen som arbetare och i vilken man också är delaktig i alla beslut. De finns fackföreningar i Sverige som bevisar att demokrati och aktivitet är nyckeln till att man ska behålla medlemmar. An av dessa är den lilla demokratiska och medlemskontrollerade fackföreningen Svenska Hamnarbetarförbundet, som just nu tillsammans med sina kollegor inom Transport är inblandade i en konflikt.

Intressant?
Bloggat: Mullvaden, Intisbloggen
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements