Det är nåt som är fel säger Fölster

Lögnaren och pajasen Stefan Fölster är i farten igen. Han vill råda bot på bostadsbristen genom att avskaffa efterfrågan på bostäder. Genom att se till att priserna blir så höga att folk inte längre har råd så kan man trolla bort bostadsköer och sådant.

Att folk inte har nån stans att bo är oväsentligt. För Fölster och hans kompisar kan då hänvisa till att det faktiskt inte finns nån efterfrågan på bostäder och därför är läget under kontroll. Det är han sätt att lösa problemet med de ökade sociala klyftorna i Sverige. Ett cyniskt resonemang som naturligtvis kommer att öka klyftorna än mer. Ett resonemang som naturligtvis inte kan lösa problemen med den politik som storkapitalet och deras talesperson Stefan Fölster vill ha. Den politik som under snart 20 års tid har förts i Sverige och som innebär ökade klyftor i samhället. Den politik som kallas nyliberal.

En politik med marknad, privatiseringar och försämringar av den generella välfärden. En politik som lett till och leder till ökade klyftor. Att Stefan Fölster och storkapitalet fortsätter förepsråka en sån politik är inte förvånande. Men att säga att deras nyliberala idéer skulle innebär att de social klyftorna skulle minska är ett ohyggligt hyckleri och en obehaglig cynism.

Javisst är det något som är fel. Den nyliberala politiken, den borgerliga politiken, högerpolitiken. Den politik som Stefan Fölster företräder.

Intressant?
Bloggat: Badlands,
Borgarmedia: DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  1. Fölster valsar. Fördelningspolitik är nödvändigt, men
    politiskt omöjligt. Svenskt Näringsliv är en del av problemet med sitt evinnerliga skattesänkningstjat, som inte alls har till syfte att stimulera ekonomin, utan bara till att berika de personliga intressenterna.

  2. Pingback: Klyftorna i samhället har ökat - precis som högern ville | Kulturbloggen

  3. Pingback: Restaurang försökte ta kål på Svenskt Näringsliv | Svensson

  4. Pingback: Kildén & Åsman » Bloggarkiv » Fler fattiga i New York än väntat

  5. Pingback: Stefan Fölster är nog en av de mest förvirrade högermänniskorna | Svensson