Stefan Fölster är nog en av de mest förvirrade högermänniskorna

Han konstaterar att fattiga människor tenderar att rösta på Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Detta beror på att dessa två partier medvetet sprider illvilja mot andra grupper menar Stefan Fölster. Och just för att människor är fattiga röstar på sådana partier så kommer det att gå ändå sämre för de fattiga menar Fölster. Riktigt hur han kommer fram till detta är oklart, men annat är väl inte att förvänta sig från en person som gjort karriär på osanningar och sifferfiffel.

Fagersta styrs av en stabil vänstermajoritet. Vänsterpartimajoritet. Den kommunen klarar sig bättre än många liknande kommuner som styrs av borgerlig majoritet. Så vilket underlag Fölster har för sina påståenden vet jag inte.

Klart är att fattiga människor röstar på partier som de uppfattar som sina företrädare. Inta av några anledningar som Fölster hittat på. Ett av dessa partier är Vänsterpartiet. Ett parti som vill ha ökad jämlikhet, vill bygga ett samhälle på solidaritet, jämlikhet, jämställdhet, tolerans och människors lika värde. jag begriper inte riktigt hur sådana uppfattningar stämmer med Fölsters okunniga påstående om att sprida illvilja mot andra grupper. För det stämmer ju inte alls. Vänsterpartiet står för motsatsen. Fölster snackar helt enkelt gallimatias. Skit.

Sverigedemokraterna (SD) uppfattas också av många fattiga människor som ett parti för dem. Men deras föreslagna lösning är motsatta vänsterpartiets lösningar. Sverigedemokraterna vill öka klyftorna i samhället, de vill att vissa grupper i samhället ska betala medan andra inte ska betala. SD vill att invandrare, utländska medborgare, kvinnor, och minoriteter av olika slag ska betala medan män, folk som anses var ursprungliga svenskar, personer med rätt sexuell läggning och med rätt religion ska betala. Det är en politik som gynnar rika, missgynnar fattiga och spelar ut människor mot varandra. Det är en politik som sprider illvilja. Fölster kan tydligen inte skilja detta från motsatsen. Snacka om okunnig och obildad. Inget ovanligt när det gäller högerfolk.

Lite mer om Fölsters okunnighet:

Intressant?
Media: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements