Metros noll koll

Metro menar att FRA-debatten drevs av 30-åriga killar, tillika datanördar och liberaler om jag förstått tidningen rätt. Man har uppenbarligen inte kollat upp nånting. Väldigt många av de drivande i debatten var kvinnor, vilket vi kan se av den lista som publicerats på många bloggar och som jag återger här (citat från Rick Falkvinge):

När man tittar på de kraftväxta liberala karlakarlar med hår på bröstet som har stått i centrum för debatten, den 30-årige Emma, 30-årige Anna, 30-åriga Mary Jensen och den 30-årige Farmor Gun så blir mönstret av liberala 30-åriga män tydligt. Kring denna herrklubb av alfahannar finns ett par typiskt maskulina utåtagerande hangarounds som inte riktigt bevisat sin testosteronhalt i herrklubben ännu. När man tittar på dem som engagerat sig, män som 30-åriga Johanna Sjödin, Urban Cat, Johanna Nylander, Sanna Rayman, Satmaran, Maria Ferm, Hanna Wagenius, Ida Gabrielsson (extra liberal), Frida Metso, Anna Pettersson, Charlotte Wiberg, Isobel Hadley-Kamptz, Birgitta Alvskogen, Drottningen, Sofia Mirjamsdotter, LouiseP, Sophia Blomqvist, Rose-Mari Södergren, Monika, Anna Vikström (också extra liberal) och Anna Toss, så blir det tydligt att framför allt kvinnor helt enkelt inte är välkomna i debatten.

Vi kan också konstatera att de enligt Metro mycket liberala bloggarna Jinge, Esbati, Alliansfritt, El Rubio, Kildén & Åsman och Trotten varit aktiva i FRA-debatten.

Undersökningar som finns bekräftar inte heller riktigt Metros tes. Ingen av 5 i topp när det gäller mest skrivna inlägg var exempelvis en 30-årig liberal man:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

7 Replies to “Metros noll koll”

  1. @Björn: Federley är ju framförallt inte ”FRA-debattör” i den meningen att han ifrågasatt och grävt i rötan kring lagen. Dock solar han sig som alltid i medias blixtsken… Att det sedan är helt och hållet obefogat gör det äcklande.

  2. Jo, jag finns ju på den där listan och jag är *ännu äldre* än Henrik Alexandersson som de tog upp i artikeln. Sammantaget finns det ju dessutom en stor överrepresentation av libertinska sexualmonster och märkliga könsidentiter i gänget. Eftersom jag är datanörd sätter jag asterisker runt ord för att *betona* dem.

  3. Gör inte Ingvar Åkesson intryck av att behöva hyra dominatrixer med höga klackar för att bli lycklig förresten? Riktigt typexemplar enligt min mening.

Kommentarer är stängda.